Alergēni

VIELAS VAI PRODUKTI, KAS IZRAISA ALERĢIJU VAI NEPANESAMĪBU

Sīkāku informācijas nepieciešmību par alergēnu esamību konkrētam/iem izstrādājumiem, jautājiet vadītājai info@citada konditoreja.lv

1. Labība, kas satur lipekli, t. i., kvieši, rudzi, mieži, auzas, speltas kvieši, triticum turgidum polonicum vai to hibridizēti celmi, un tās produkti, izņemot:

a) glikozes sīrupus uz kviešu bāzes, ietverot dekstrozi (*);

b) maltodekstrīnus uz kviešu bāzes (*);

c) glikozes sīrupus uz miežu bāzes;

d) labību, ko izmanto, lai iegūtu alkohola destilātus, tostarp lauksaimnieciskas izcelsmes etilspirtu.

__________________

2. Vēžveidīgie un to produkti.

__________________

3. Olas un to produkti.

__________________

4. Zivis un to produkti, izņemot:

a) zivju želatīnu, ko izmanto vitamīnu vai karotinoīdu preparātiem;

b) zivju želatīnu vai zivju līmi, ko izmanto alus un vīna dzidrināšanai.

__________________

5.  Zemesrieksti un to produkti.

Sojas pupas un to produkti, izņemot:

a) pilnībā rafinētu sojas pupu eļļu un taukus (*);

b) no sojas pupām iegūtus dabiskus jauktus tokoferolus (E306), dabisku D-alfa tokoferolu, dabisku D-alfa tokoferola acetātu, dabisku D-alfa tokoferola sukcinātu;

c) fitosterīnus un fitosterolesterus, kas atvasināti no augu eļļas, kura iegūta no sojas pupām;

d) fitostanolesterus, kas iegūti no tādas augu eļļas steroliem, kura iegūta no sojas pupām.

__________________

7. Piens un tā produkti (ietverot laktozi), izņemot:

a) sūkalas, ko izmanto, lai iegūtu alkohola destilātus, tostarp lauksaimnieciskas izcelsmes etilspirtu;

b) laktitolu.

__________________

8. Rieksti, t. i., mandeles (Amygdalus communis L.), lazdu rieksti (Corylus avellana), valrieksti (Juglans regia), Indijas rieksti (Anacardium occidentale), pekanrieksti (Carya illinoiesis (Wangenh.) K. Koch), Brazīlijas rieksti (Bertholletia excelsa), pistā ciju rieksti (Pistacia vera), makadāmijas jeb Kvīnslendas rieksti (Macadamia ternifolia) un to produkti, izņemot riekstus, ko izmanto, lai iegūtu alkohola destilātus, tostarp lauksaimnieciskas izcelsmes etilspirtu.

__________________

9. Selerijas un to produkti.

__________________

10. Sinepes un to produkti.

__________________

11. Sezama sēklas un to produkti.

__________________

12. Sēra dioksīds un sulfīti, ja to koncentrācija pārsniedz 10 m/kg vai 10 mg/l kopējā SO2, kas ir jāaprēķina produktiem, ko piedāvā kā gatavus patēriņam vai kuru sākotnējā forma jāatjauno saskaņā ar ražotāju instrukcijām.

__________________

13. Lupīna un tās produkti.

__________________

14. Gliemji un to produkti. 22.11.2011. Eiropas Savien LV ības Oficiālais Vēstnesis L 304/43

__________________

(*) Un to produktus, ja vien to apstrādes procesā nevar palielināties alergēniskuma līmenis, ko attiecīgā iestāde izvērtējusi atbilstīgajam

Call Now Button